Вибори президента школи

Для того щоб виховати політично грамотне нове покоління, у якого буде відповідальність не тільки за свої вчинки, але й за всю країну в цілому, в рамках шкільної програми з права в навчальних закладах все частіше стала проводитися гра під назвою «Вибори президента школи».
14 вересня відбулися вибори президента школи Путрівського НВК. Серед кандидатів було четверо учнів нашої школи: Головань Роман (8-А кл), Турчин Наталія (8-Б кл), Бугаєвська Анастасія(9 кл), Стригуненко Ангеліна (10 кл) .
Передвиборна програма повинна бути у кожного кандидата. Вона відображає основні проблеми школи, з вирішенням яких майбутній президент повинен працювати безпосередньо.
Виборча комісія приймала і реєструвала заяви від кандидатів на посаду президента НВК у триденний термін. Для проведення виборів виготовляються бюлетені по кількості виборців. Бюлетень є документом суворої звітності. Було видано 200 бюлетенів, з них проголосувало 169 учнів. Зіпсовано – 5 бюлетенів, не зареєструвалося 6 учнів.
До виборчої комісії увійшли представники кожного класного колективу. Вибори відбувалися в коридорі школи шляхом таємного голосування.
Підрахунок голосів відбувається відкрито і гласно в присутності довірених осіб кандидата в президенти. Складається відповідний протокол.
За результатами голосування Бугаєвська Анастасія набрала 113 голосів, Стригуненко Ангеліна – 19, Головань Роман – 20, Турчин Наталія – 23.
Отже, новий президент школи – Бугаєвська Анастасія. Вітаємо та бажаємо творчих ідей!