Навчання з організації та порядку дій

У зв’язку із введенням в Україні Указом Президента України воєнного стану в десяти областях терміном на 30 діб, з метою підвищення рівня знань та практичних навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях, у Путрівському НВК було проведено навчання з організації та порядку дій персоналу і учнів в разі загрози.
Керівним складом школи був розроблений план проведення заходу, який включив різнопланові заходи, зокрема: відкриті уроки, виховні години, евакуацію. У тренуваннях взяли участь учні усіх вікових груп, а також вчителі та технічні працівники. Після того, як пролунав сигнал «Тривога», учні і педагоги організовано залишили навчальні класи, та перейшовши на територію старої школи, вишикувалися на подвір’ї.
Слід зазначити, що проведення тренування було грамотним і чітко спланованим. Та не зважаючи на правильність і швидкість евакуації, слід постійно удосконалювати знання про порядок її проведення у випадкунадзвичайної події та відпрацьовувати злагодженість дій вчителів і учнів. Адже уміння діяти в екстремальних ситуаціях, слухати команди дорослих та чітко їх виконувати – запорука безпеки.